Barbara Vis en Rens Vliegenthart gekozen als nieuwe leden van De Jonge Akademie van de KNAW

No Comment

Barbara Vis en Rens Vliegenthart zijn gekozen als nieuwe leden van De Jonge Akademie van de KNAW. De Jonge Akademie is een onafhankelijk platform binnen de KNAW dat zich bezighoudt met allerlei onderwerpen op het raakvlak van wetenschap en samenleving.

Barbara schreef vorige week een gastbijdrage op dit blog aan de hand van onderzoek van Kathleen Thelen over verschillende modellen van kapitalisme. Ze beschrijft bijvoorbeeld hoe het Duitse economische succes een keerzijde heeft in de vorm van een toenemende “tweedeling op de arbeidsmarkt tussen enerzijds goedbeschermde en doorgaans goedbetaalde werknemers met een vaste aanstelling en anderzijds veelal laagbetaalde werknemers die amper beschermd worden met (meestal) tijdelijke contracten.“

Rens heeft zich recent aangesloten bij Stuk Rood Vlees en schreef sindsdien op dit blog over politieke communicatie en de relatie tussen media en politiek. Zo berichtte hij over onderzoek dat aantoont dat een onafhankelijke en goed gefinancierde publieke omroep gunstige effecten heeft voor de politieke kennis van burgers. Hij schreef ook over de nieuwswaarde van de scheiding van Diederik Samsom en over zijn eigen onderzoek naar de invloed van mediaberichtgeving op consumentenvertrouwen.

About the author

Armen Hakhverdian
Universitair hoofddocent politicologie aan de Universiteit van Amsterdam

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)