Mierenhoop (24 mei 2013): Obama-Romney, inkomensongelijkheid, discriminatie tegen Latino’s en meer

No Comment

Vrijdagmiddag, VrijMiPol!

  • Widespread Dissatisfaction with Economy. Opinieonderzoek van Pew legt de globale ontevredenheid met de nationale economie bloot. Toch blijken er ook grote verschillen tussen landen te bestaan. Volgens Pew zijn juist mensen in ‘advanced economies’ het meest ontevreden met de staat van de nationale economie.
  • Final Free E-Chapter of The Gamble Is Available. John Sides (oprichter van The Monkey Cage en politicoloog aan George Washington University) heeft samen met Lynn Vavreck een boek geschreven over de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het belooft een ware politicologische pageturner te worden waar vage doch hardnekkige claims van ‘pundits’ en ‘spindoctors’ genadeloos worden ontkracht. Met feiten. Eén van de hoofdstukken is gratis beschikbaar gemaakt.
  • Study: Election officials are biased against Latino voters. Officials reageren minder op emails die ondertekend zijn met een Latino naam. Hoewel de onderzoekers statistisch significante verschillen vinden in het reageren op ‘blanke’ vs ‘Latino’ emails, zijn de verschillen toch vrij bescheiden qua omvang.
  • Wat gebeurt er als je een al gepubliceerd artikel nog een keer indient bij hetzelfde vakblad onder een andere naam? Tamelijk ontnuchterend resultaat (lees hier)…

Update 24 mei, 16:25

Het laatstgenoemde artikel is iets minder ontnuchterend (en actueel) als je je beseft dat het in 1982 is gepubliceerd…

In : Overig

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)