Stuk Rood Vlees Gemist (april 2013)

No Comment

Aan het eind van de eerste maand van onze weblog Stuk Rood Vlees geven we een overzicht van de meest populaire stukken: op welke smakelijke lappen politicologische analyse kwamen onze lezers afgesneld? Vooral actuele onderwerpen deden het goed: het stemgedrag in de Tweede Kamer, de kwestie-Helder, peilingen, bezuinigingen en Margaret Thatcher bleken populaire onderwerpen.

Maar de lezer van Stuk Rood Vlees is natuurlijk echt geïnteresseerd in die zaken die de politieke agenda niet beheersen. Daarom vijf leestips in de categorie ‘Stuk Rood Vlees Gemist’: artikelen die misschien nog aan je voorbij waren gegaan.

 

Top-5 meest gelezen artikelen

  1. Stemgedrag nieuwe Tweede Kamer: coalitie verenigd, 50PLUS op links
  2. Had Lilian Helder toch gelijk of gaat NRC.nl de mist in?
  3. De politieke erfenis van Margaret Thatcher
  4. “Hier zie je hoe publieke opinie gemaakt wordt, niet gemeten”
  5. Meer bezuinigen na de lunch?

 

Top-5 ‘Stuk Rood Vlees Gemist’

  1. Verbindt de koning zijn burgers? Sociale gevolgen van de monarchie Tom van der Meer vraagt zich af of de monarchie zorgt voor meer sociaal vertrouwen, of andersom.
  2. Democratie in microstaten. Klein maar fijn? Uit een recente studie blijkt dat microstaten helemaal niet zo democratisch zijn als ze lijken, volgens Tom Louwerse.
  3. Aandelenkoersen dalen na linkse verkiezingswinst (maar niet overal) Zijn beleggers echt zo bang voor het rode gevaar? Armen Hakhverdian beschrijft een studie van Thomas Sattler.
  4. “Politieke partijen: revitaliseren of op zoek naar alternatieven?” Luisteren politieke partijen eigenlijk wel naar burgers, vraag Gijs Schumacher zich af.
  5. Pas op met tekentafeldenken Matthijs Rooduijn over het plan van minister Plasterk om provincies en gemeenten te vergroten.

 

In : Overig

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)