Stuk Rood Vlees Gemist (mei 2013)

No Comment

Aan het eind van de maand geven we een overzicht van de meest populaire stukken op de site: op welke smakelijke lappen politicologische analyse kwamen onze lezers afgesneld? Daarnaast vijf leestips in de categorie ‘Stuk Rood Vlees Gemist’: artikelen die je wist dat op de site stonden, maar misschien toch nog niet hebt gelezen.

 

Top-5 meest gelezen artikelen

  1. Geen ‘vive la république’, maar ‘liever geen republiek’
  2. Hoe Chris Aalberts onzin produceert over onderzoek naar sociale media en politiek
  3. De wetenschap achter het Eurovisie Songfestival: Vriendjespolitiek?
  4. Radicaal-rechts populisme en charisma: Geert Wilders minst populair onder eigen kiezers
  5. Kennisvalorisatie is in de sociale wetenschap nauwelijks mogelijk (zie ook de andere artikelen in de serie over valorisatie)

 

Top-5 ‘Stuk Rood Vlees Gemist’

  1. Geen verschuiving in peiling, dus politiek doet er niet toe? – Tom Louwerse bekritiseert een analyse van opiniepeiler Tom van Dijk dat een gebrek aan verschuivingen in de peilingen er op zou wijzen dat politici het niet hebben over de zaken die er voor mensen toe doen.
  2. Politici doen het nooit goed – Gijs Schumacher bespreekt twee studies die laten zien dat wij politici allerlei dingen kwalijk nemen, zelfs als ze daar niets aan kunnen doen.
  3. Wie vertrouwt het publiek met informatie? Wetenschappers het meest, peilers en politici het minst… – Armen Hakhverdian rapporteert over de uitkomsten van een Britse peiling.
  4. Representatieprobleem? Nee en ja – Matthijs Rooduijn vraagt zich af of er nu een representatieprobleem is in Nederland.
  5. Hoe compromisbereid is de PvdA-kiezer?– Tom van der Meer analyseert in hoeverre de PvdA-kiezers eigenlijk wel bereid zijn tot het sluiten van deals.

Disclaimer: we nemen hier alle artikelen mee uit de periode sinds de vorige Stuk Rood Vlees Gemist (28 april).

In : Overig

About the author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)