Terugkijken: politicologen in de media over de PVV en de prinsenvlag

No Comment

Vorige week ontstond ophef rondom de PVV en de prinsenvlag (eens gevoerd door de orangisten tijdens de Tachtigjarige Oorlog, maar later ook door de NSB en daardoor voorgoed verbonden met extreem-rechts gedachtegoed). Bij de PVV-demonstratie tegen het kabinet op 21 september jl. werd door enkele aanwezigen met de vlag gezwaaid en PVV-kamerleden Martin Bosma, Reinette Klever, Machiel de Graaf en Harm Beertema hadden deze tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen zelfs op het revers gespeld.

Afgelopen week gaven UvA-politicologen Sarah de Lange en Meindert Fennema hun kijk op de zaak bij Pauw en Witteman en Buitenhof. Ze gaan ook in op de recente samenwerking van de PVV met gelijkgestemde partijen in Europa.

 

Sarah de Lange bij Pauw en Witteman:

 

 

Meindert Fennema in debat met Eveline Gans, bijzonder hoogleraar Hedendaags Jodendom aan de UvA en senior onderzoeker bij NIOD (vanaf 19:05). Het item daarna, met David van Reybrouck, is overigens ook zeer de moeite waard. Van Reybrouck pleit voor een systeem van loting in plaats van verkiezingen om de vertegenwoordigende democratie in ere te herstellen.

 

About the author

Armen Hakhverdian
Universitair hoofddocent politicologie aan de Universiteit van Amsterdam

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)